Cute Bow Tie Hearts Blinking Blue and Pink Pointer

الجمعة، 13 أبريل 2012

MUSLIMAH....

Kenapa aku tak cantik? Bilalah aku nak cantik macam dia? Pernah tak anda terfikir macam ini? Manusia memang tidak pernah puas dan selalu inginkan kesempurnaan. Sebenarnya manusia semua sama di sisi Allah, mungkin ada hikmah Allah tak kurniakan kita kecantikan yang boleh membuatkan orang terpegun, hormat dan mencemburui kita. Tapi sebenarnya semua wanita yang Allah jadikan itu cantik.
Aku Seorang Muslimah Yang Cantik

Allah s.w.t. berfirman:
“Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.”
“Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.”
“Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.”
“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.”
Setiap Wanita Itu Cantik
“Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.”
“Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.”
” Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.”
Jadi, ingatlah wanita semua. Kecantikan luaran atau fizikal itu tidak penting. Apa yang penting kecantikan amalan kita menentukan darjat kita di sisi Allah S.W.T. Jangan risau bagi yang sering tidak puas hati dengan diri sendiri. Allah tidak tengok pun semua itu. Yang paling penting AMALAN BAIK kita. IBADAH kita kepadaNya. Tapi, kita ini sebagai seorang Muslim, penting juga mengamalkan kebersihan, kekemasan, dan bersederhana dalam semua perkara yang kita lakukan.
Setiap Wanita Itu Cantik
Bak kata-kata hikmah; “Kalau hati baik, wajah sentiasa cantik. Kalau budi pekerti baik, indahlah diri kita.”

0 comments:

إرسال تعليق